Acasa      Despre Proiect      Evenimente      Sesiuni de Instruire      Publicatii      Serial Documentar      natura2000.mmediu.ro

Info Natura2000 "Campanie nationala de constientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania" contribuie la implementarea programului Natura 2000 prin cresterea gradului de constientizare a autoritatilor centrale si locale si a publicului larg si prin intarirea capacitatii institutionale necesare implementarii legislatiei comunitare in domeniul protectiei naturii.

Activitati:

Sesiuni de instruire a personalului Agentiilor de Protectie a Mediului (ANPM, ARPM, APM) organizate in fiecare dintre cele 8 regiuni de dezvoltare.

Evenimente de informare si constientizare:

  • 2 conferinte de presa organizate in Bucuresti, prima cu ocazia lansarii proiectului si a doua la incheierea proiectului.
  • 1 conferinta nationala organizata in Bucuresti, la care participa 100 de persoane din administratia centrala si mass-media.
  • 8 seminarii organizate in orase mari din fiecare regiune de dezvoltare, la care vor participa 720 de persoane (90/regiune), reprezentand autoritati locale, ong-uri, institutii de invatamant si cercetare, administratori/custozi ai siturilor, camere de comert, servicii publice deconcentrate si mass-media.
Materiale de instruire si informare:
  • Manualul de aplicare a Ghidului privind evaluarea adecvata a impactului planurilor/proiectelor asupra obiectivelor de conservare a siturilor Natura 2000 si a procedurii de emitere a avizului custozilor/administratorilor.
  • Catalogul Natura 2000 - contine descrieri ale fiecarui sit Natura 2000, inclusiv informatii cu privire la starea de conservare a speciilor si rezultatele unui sondaj de opinie national realizat in localitatile situate pe raza siturilor.
  • Albumul Natura 2000 - cuprinde o prezentare a fiecarei bioregiuni din Romania, insotita de imagini semnificative.
  • Agenda Natura 2000 pentru anii 2013 si 2014 - cuprinde pagini pentru notite, imagini si descrieri ale unor specii protejate, datele principalelor evenimente din domeniul biodiversitatii si protectiei mediului de-a lungul anului, etc.
Un serial documentar despre reteaua Natura 2000 in Romania, a carui structura cuprinde 7 parti: un episod introductiv, cinci episoade care vor prezenta siturile din fiecare regiune biogeografica de pe teritoriul Romaniei: Continentala, Pontica, Stepica, Panonica si Alpina si un episod final de sinteza.

Sectiunea web http://natura2000.mmediu.ro - contine o descriere detaliata a fiecaruia dintre cele 381 de situri Natura 2000, imagini, video, noutati, evenimente, legislatie nationala si comunitara, surse de finantare, bune practici, publicatii si informatii privind managementul general al siturilor.
Comunicat de presa – 06.06.2011

Reactualizarea Strategiei nationale de constientizare a publicului cu privire la reteaua europeana Natura 2000 in Romania 2007-2013. In conditiile desfasurarii campaniei nationale Info Natura 2000 dar si a altor campanii locale este necesara o reevaluare a gradului de constientizare a publicului privind conservarea biodiversitatii si actualizarea Strategiei actuale.

5 Acorduri de parteneriat intre toti factorii interesati pentru asigurarea fluxului de informatii necesar unui management performant a siturilor Natura 2000 din cele 5 Bioregiuni aflate pe teritoriul Romaniei: 1. Alpina: Muntii Apuseni si Apuseni Vladeasa, 2. Panonica: Cefa si Pescaria Cefa, 3. Pontica: Vama Veche - 2 Mai, 4. Stepica: Lacul Beibugeac, 5. Continentala: Gradistea-Caldarusani-Dridu.

"Campania nationala de constientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania"– 17609 SMIS-CSNR este derulata de catre Fundatia Centrul National pentru Dezvoltare Durabila in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor – Directia Biodiversitatii. Proiectul este co-finantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Mediu – Axa prioritara 4 "Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii".

Bugetul total al campaniei este de 14.036.402 lei, din care: 11.543.466 lei (finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat) si 2.492.936 lei contributia beneficiarului.

Durata proiectului este de 36 de luni, intre 14 decembrie 2010 - 31 decembrie 2013.

Comunicat de presa – 03.02.2011

Comunicat de presa incheiere proiect - 21.11.2013

BLOGGERII SUSTIN BIODIVERSITATEA
Concurs desfasurat in Iulie 2013