Acasa      Despre Proiect      Evenimente      Sesiuni de Instruire      Publicatii      Serial Documentar      natura2000.mmediu.ro

Conferinta de incheiere InfoNatura 2000 - 21 noiembrie 2013, Spatiul Public European, Bucuresti

Conferinta de presa a fost sustinuta de:

  • Radu Vadineanu – Manager de Proiect, Centrul National pentru Dezvoltare Durabila
  • Dan Hulea - Director executiv, Societatea Ornitologica Romana
  • Alina Jantea - Coordonator de program, DC Communication
Moderator: Tiberiu Cazacioc, Coordonator de program, DC Communication

Obiectivele intalnirii:

Conferinta de inchidere are loc la doi ani de la lansare, si a fost organizata la Spatiul Public European (SPE) centru de informare pe care il gestioneaza in comun Reprezentanta CE in Romania si Biroul de Informare al parlamentului European. Aceasta incinta are avantajul de a oferi atat un spatiu propice evenimentului, cat si acces la literatura de informare cu privire la activitatea Uniunii Europene in domeniul protejarii mediului si la alte publicatii relevante.

Conferinta si-a propus sa informeze participantii cu privire la rezultatele campaniei derulate in cei doi ani scursi de la lansare si sa prezinte propunerea de reactualizare a Strategiei de constientizare a publicului cu privire la biodiversitate si reteaua Natura 2000, tinand cont de faptul ca strategia anterioara fusese elaborata in 2007.

Managerul de proiect, Radu Vadineanu a prezentat activitatile si rezultatele campaniei, ilustrand cu cifre atingerea indicatorilor propusi. Alina Jantea, in calitate de consultant in comunicare, a prezentat rezultatele cercetarilor de impact si propunerea de reactualizare a Strategiei. Prezentarile au continuat cu Dan Hulea, expert in biodiversitate, care a impartasit din experientele sale referitoare la siturile Natura 2000 si a vorbit despre beneficii, restrictii si oportunitatile oferite de reteaua europeana.

Discutia a continuat cu participarea publicului, format atat din jurnalisti si bloggeri, cat si din experti in domeniile protejarii mediului, agriculturii, silviculturii si experti guvernamentali.

Prezentari: Comunicat de presa:

"Rezultatele campaniei InfoNatura2000 deschid poarta spre o etapa noua"

Foto:

11 22 33 44

Fotografii de Sorin Lupsa si Raluca Munteanu.