Acasa      Despre Proiect      Evenimente      Sesiuni de Instruire      Publicatii      Serial Documentar      natura2000.mmediu.ro

Conferinta de lansare InfoNatura 2000 – 16 noiembrie 2011, Spatiul Public European, Bucuresti

Conferinta de presa a fost sustinuta de:

  • Cristian Apostol – Secretar de stat, Ministerul Mediului si Padurilor
  • Alina Frim – Director, Directia Biodiversitatii, Ministerul Mediului si Padurilor
  • Radu Vadineanu – Manager de Proiect, Centrul National pentru Dezvoltare Durabila
  • Alin Mos - Director, Parcul Natural Apuseni
Moderatorul conferintei a fost Tiberiu Cazacioc (DC Communication). Motivul alegerii Spatiului Public European (SPE) ca loc de organizare a conferintei a fost filiatia europeana a fondurilor si a programului Natura 2000, consolidarea cu alte actiuni ale Uniunii Europene pentru protectia mediului si a biodiversitatii si facilitarea accesului participantilor la publicatiile specializate existente in cadrul SPE.

Obiectivele intalnirii au fost: lansarea campaniei de constientizare InfoNatura2000 si gazduirea unei dezbateri privind importanta siturilor Natura 2000, impactul acestora asupra localitatilor invecinate, efectele economice, oportunitatile oferite, aspecte ale legislatiei in domeniu, perspective si actiuni relevante pentru populatia afectata.

Dupa prezentarea cadrului general al programului european facuta de reprezentantii autoritatii centrale, Radu Vadineanu a prezentat pe larg activitatile campaniei, etapele si rezultatele asteptate. Alin Mos, in calitatea sa de administrator a unui parc national a vorbit despre experienta sa in implementarea programului Natura 2000.

Participantii si vorbitorii au purtat o discutie animata cu privire la calendarul si aspectele concrete ale tematicii: impactul amenajarilor hidrografice din bazinele riverane siturilor, existenta unor modele concrete pentru activitatile permise in siturile Natura 2000, problematica padurilor virgine, etc.

Prezentari:

Radu Vadineanu - prezentarea generala a proiectului

Comunicat de presa:

"InfoNatura2000 ia Romania la pas"

Foto:

11 22 33 44

Fotografii de Sorin Lupsa.